De effecten van voeding op onze gezondheid zijn niet alleen een optelsom van voedingsstoffen, maar worden ook nog eens versterkt of verzwakt door de manier waarop je het voedsel bereidt, verdraagt, verteert, opneemt en uitscheidt.

Vitaliteit en gezondheid beginnen bij een evenwichtige en volwaardige voeding. Maar wat is een evenwichtige en volwaardige voeding eigenlijk?
Door het overweldigende aanbod, de vaak tegenstrijdige informatie en de vele berichten in de media is het niet makkelijk om een gezonde voedingskeuze te maken. Daarnaast is het moeilijk om ons niet te laten leiden door de vele diëten, allerlei hypes en verschillende claims van de voedingsindustrie.
Al deze adviezen, ideeën en modegrillen ten spijt, ieder mens reageert anders op voeding.

Spijsvertering weerspiegelt de gezondheid
Bij een zwakke of onvolledige vertering kunnen de voedingsstoffen niet goed opgenomen worden en kunnen er klachten ontstaan.
Klachten als een opgeblazen gevoel, moeilijke stoelgang, hoofdpijn en zelfs allergieën en ontstekingen kunnen verbeteren door het voedingspatroon aan te passen; echter dit vraagt om een individuele aanpak.

Welke voeding past bij jou?
Tijdens het consult gaat Trea naar aanleiding van de klachten met u op zoek naar een persoonlijk evenwichtig voedingspatroon om tot een optimale vertering te komen. In het voedingsadvies speelt de smaak en de bereidingswijze een belangrijke rol, immers verandering van gewoonten vragen tijd en aandacht en zijn alleen vol te houden als het eten ook lekker en eenvoudig te bereiden is.
Tijdens de vervolgconsulten kijken we naar de effecten van de adviezen en passen aan waar nodig is en vullen eventueel aan met extra vitaminen en mineralen.

Dit voedingsadvies in combinatie met een acupunctuurbehandeling en bewegingstechnieken, stimuleren op meerdere vlakken de stofwisseling ter verbetering van de vitaliteit.

Gauw vermoeid, vaak zin in iets zoets na de maaltijd? 
Laat uw naam en telefoonnummer achter, dan bel ik u voor een vrijblijvende telefonische kennismaking om te kijken of ik u hierbij kan helpen.